Zonnepanelen schoonmaakbedrijf

Bent u op zoek naar een betrouwbaar zonnepanelen schoonmaakbedrijf? U kent ons als schildersbedrijf dat al meer dan 50 jaar gespecialiseerd is in diverse soorten schilderwerk (onderhoud en nieuwbouw), glaswerkzaamheden en wandafwerking. Hiernaast zijn wij gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden bij oude panden, woningen en kerken. Omdat we regelmatig toch al op het dak zitten van onze opdrachtgevers, krijgen we steeds vaker de vraag of we meteen de zonnepanelen willen reinigen. Dat willen, kunnen en doen we zeker.

Een zonnepaneel kan op talloze manieren vies worden en dit kunt u helaas nauwelijks voorkomen. Er kan namelijk vuil op komen door regen, Saharazand of door vogels. Dit gebeurt geregeld, dus is het raadzaam dat u de zonnepanelen laat reinigen door uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf. Zoals voor u misschien bekend is, zetten zonnepanelen (zon)licht om in elektriciteit. Met zonnepanelen wekt u zelf energie op, waardoor u bespaart op uw energierekening. Gemiddeld hebt u de investering van uw zonnepanelen binnen tien jaar terugverdiend.

Snellere terugverdientijd met uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf

Deze terugverdientijd is natuurlijk fijn, maar die kan sneller. Hoe vraagt u zich af? Door uw zonnepanelen van onderhoud te voorzien en ons als zonnepanelen schoonmaakbedrijf in te schakelen. U denkt misschien dat regenwater dit op natuurlijke wijze oplost, maar regenwater is juist een van de grootste vervuilers. Dat leest u even verderop. Zowel schuingeplaatste als horizontale zonnepanelen verliezen tot wel 25% rendement wanneer u vergeet deze te laten reinigen. Laat uw zonnepanelen daarom minstens één keer per jaar grondig en professioneel reinigen door uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf. Zo kunnen de zonnepanelen daarna weer al het (zon)licht opvangen. Niet alleen verdient u zo sneller uw investering terug. U verlengt hiermee de levensduur van uw panelen. Wanneer u uw zonnepanelen wilt laten schoonmaken voor een scherpe prijs, zijn wij u graag van dienst.

Vraag uw offerte aan

Rendement

Het laten reinigen van uw zonnepanelen kunt u het beste laten doen door een professioneel zonnepanelen schoonmaakbedrijf zoals Van Driel. Wij zorgen ervoor dat uw zonnepanelen er weer helemaal als nieuw uit komen te zien. Het is belangrijk dat uw zonnepanelen schoon zijn en blijven. De winst daarvan zit in het hogere rendement van de zonnepanelen als u ze door ons schoon laat maken. Zo kunt u maar liefst 3% tot 5% meer energie opwekken als u regelmatig uw zonnepanelen laat reinigen. Dat levert dus echt meerwaarde aan de totale opbrengst. Daarom is jaarlijks uw zonnepanelen laten reinigen essentieel. Bovendien ziet het er ook nog eens lekker strak, stralend en verzorgd uit.

Osmosewater

Eén van de dingen die veel mensen onderschatten is regen. Sterker nog: u hoort om u heen zelfs mensen zeggen dat een flinke bui regen uw zonnepanelen schoonmaakt. Dit is echter precies het tegenovergestelde. Regen is één van de grootste veroorzakers van het vuil op de zonnepanelen. Regenwater is namelijk alles behalve schoon. Daarom is de reiniging van uw zonnepanelen door uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf dus zo belangrijk. Bij uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf Van Driel maken we gebruik van gedemineraliseerd water, ook wel osmosewater genoemd. Dit water brengen we aan met telescopische schoonmaakborstels. Het voordeel hiervan is dat het onschadelijk is voor de natuur, want er komen geen chemische middelen aan te pas. Bovendien zorgt het er ook voor dat we uw zonnepanelen schoonmaken zonder strepen of vlekken. Dit zorgt dus voor een zeer nette uitstraling én voor meer rendement.

Bedrijven

Tegenwoordig maken zowel bedrijven als particulieren gebruik maken van zonnepanelen. Als het op zonnepanelen reinigen aankomt, maakt uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf Van Driel geen onderscheid tussen de twee. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen bij ons terecht. Veel leveranciers vertellen dat een flinke regenbui uw zonnepanelen automatisch reinigt. Toch is, zoals beschreven, regelmatig schoonmaken van uw zonnepanelen wenselijk. Zo blijven ze optimaal werken, halen ze een hoger rendement (± 3% extra) en vermijdt u defecten aan uw kostbare zonnepanelen. 

De voordelen van reiniging door uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf

1. U hoeft zelf niet te investeren in aangepast schoonmaakmateriaal

2. U bent zeker van een correcte uitvoering van het schoonmaakwerk met professioneel schoonmaakmateriaal

3. Uw zonnepanelen worden grondig nagekeken op hardnekkig vuil, schade en defecten

4. U loopt geen risico op beschadiging van uw zonnepanelen

5. U loopt geen risico om te vallen

Hoe reinigen wij uw zonnepanelen?

Hoe maken wij uw zonnepanelen precies schoon? Het reinigen van uw zonnepanelen door uw zonnepanelen schoonmaakbedrijf verloopt in de regel in deze drie stappen:

Stap 1: voorbereiding

Om veiligheidsredenen schakelt u de zonnepanelen-installatie het liefst uit. Grof vuil (bv. bladeren, takken) verwijderen we op voorhand. Dat maakt een effectieve reinigingsbeurt eenvoudiger uit te voeren.

Stap 2: schoonmaken zonnepanelen

De schoonmaak van zonnepanelen gebeurt het beste met osmosewater (gezuiverd water zonder kalk, nitraten, zout). Dat is ecologisch verantwoord en laat geen strepen achter, wat de opbrengst van uw zonnepanelen ten goede komt. Zijn de zonnepanelen sterk vervuild, dan kunnen we bijkomstig ook een speciale zonnepanelenreiniger gebruiken. Soms is het mogelijk om uw zonnepanelen te wassen vanaf de grond. Vaak is een ladder, stelling of hoogtewerker benodigd. Dat brengt natuurlijk extra risico (valgevaar) met zich mee. Om als zonnepanelen schoonmaakbedrijf het schoonmaken van de zonnepanelen te vergemakkelijken maken we gebruik van een telescoopborstel met inwendige wateraanvoer.

Stap 3: zonnepanelen borstelen

Na het schoonmaken van uw zonnepanelen kunnen we deze nog borstelen om achtergebleven mos en ander hardnekkig vuil te verwijderen. We gebruiken daarbij een speciale borstel die vanzelfsprekend geen krassen of beschadigingen achterlaat.

Heeft u vragen? Neem contact op