Binnenschilderwerk hoe vaak

Hoe vaak is binnenschilderwerk noodzakelijk?
Onderhoud aan uw huis is belangrijk om problemen te voorkomen en langer van uw huis te kunnen genieten. Daarbij moet het schilderwerk binnen en buiten niet vergeten worden. Het schilderwerk buiten heeft meer te lijden door de weersomstandigheden en moet daarom vaker gedaan worden dan het binnenschilderwerk. Uw woning verdient aan de buitenkant elke vijf jaar een likje verf. Binnen is dit ongeveer elke zeven jaar nodig. Dit hangt wel af van een aantal omstandigheden. U weet dat er een verfbeurt nodig is als er sprake is van afbladderende verf, barsten in de verf en verkleuringen of als er sprake is van houtrot.

Factoren die invloed hebben op het binnenschilderwerk
Vochtige ruimtes in huis zijn vaker aan de beurt. In de badkamer vertonen houten kozijnen eerder scheuren vanwege het vocht en de temperatuurverschillen. Ook in de keuken heeft u wat meer last van vocht, bovendien wordt de muur hier eerder vuil door bijvoorbeeld vetspatten. Een ruimte waar de hele dag de zon op schijnt is ook sneller toe aan een onderhuidsbeurt. Verder beïnvloeden uw leefsituatie en uw gewoonten de kwaliteit van het schilderwerk. Als u binnen rookt, verkleuren de muren, kozijnen en plafonds en tast de nicotine de verf aan. Heeft u een gezin met kinderen, dan zal het binnenschilderwerk eerder moeten gebeuren, dan wanneer u alleen woont. Met jonge kinderen in huis is een beschadiging aan de muur of het kozijn zo gemaakt. Het schilderen van uw huis is noodzakelijk, maar ook verandert uw stijl in de loop der jaren. Waar u eerst een paarse accentmuur prachtig vond, is dat nu misschien niet langer het geval. Een schilderbeurt biedt een mooie gelegenheid om uw hele huis een andere uitstraling te geven.

 

Binnenschilderwerk lang mee laten gaan
Om het binnenschilderwerk zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk om het juiste type verf te kiezen en dit vervolgens op de juiste manier op de muren en het houtwerk aan te brengen. Door het inschakelen van een professional bent u er zeker van dat dit op de best mogelijke manier gebeurd en met de juiste verfsoorten. Wij gebruiken bij voorkeur acrylverf. Deze verf op waterbasis bevat minder schadelijke stoffen en is daardoor beter voor mens en milieu. Deuren en kozijnen die in contact staan met buiten kunt u laten behandelen met speciale verf die ervoor zorgt dat er geen vocht in het hout komt. Wij zorgen laag voor laag voor een goede ondergrond van de te schilderen oppervlakten, zodat u er jaren plezier van heeft.