Schoonmaakbedrijf zonnepanelen

Zonnepanelen, ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en worden steeds populairder. De vervuiling start echter al vanaf het moment dat de panelen op uw dak liggen. Dit kan op lange termijn de opbrengst van uw panelen beïnvloeden.

Bij Van Driel Schilders & Afwerkingsbedrijf krijgen we steeds vaker de vraag of we naast het schilderwerk ook de zonnepanelen kunnen reinigen. Dit doen we uiteraard met veel plezier. Als schoonmaakbedrijf zonnepanelen maken we korte metten met vuil. Dit vuil is misschien voor het oog bijna onzichtbaar, maar kan toch een negatief effect hebben op het beoogde rendement van uw zonnepanelen.

Schoonmaakfrequentie

Hoe vaak moeten zonnepanelen worden schoongemaakt? Dat verschilt per omgeving. Woont u in een zanderige omgeving waar veel wind waait, in een omgeving waar veel gebouwd wordt of bouwverkeer langs komt rijden? Daar is een jaarlijkse schoonmaak zeker aan te bevelen. Woont u in een omgeving waar veel regen valt? Dan volstaat het om eens in de 5 jaar de zonnepanelen schoon te maken. Regen lijkt tijdelijk schoon te spoelen maar het tegenovergestelde is waar. Regen bevat juist vuile stoffen die uw zonnepanelen aantasten. Denk maar aan uw auto. Deze heeft ook regelmatig en juist een wasbeurt nodig, ondanks dat het regent.

Zelf schoonmaken

Zelf de zonnepanelen schoonmaken is mogelijk. U kunt de handeling zelf verrichten. Echter komen daar veel dingen bij kijken. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het gebruik van juiste materialen en technieken. Zo is het belangrijk om de schoonmaak uit te voeren met osmosewater. Dit is gezuiverd water wat geen strepen achterlaat. Daarnaast dien je een zachte borstel te gebruiken die vriendelijk is voor de oppervlakte. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je geen arbeidskosten hoeft te betalen. Toch brengt het zelf schoonmaken van de zonnepanelen een aantal risico’s met zich mee, daarom adviseren wij om dit echt door een schoonmaakbedrijf zonnepalen te laten doen.

 

Schoonmaakbedrijf zonnepanelen

Bij het laten schoonmaken door Van Driel, als schoonmaakbedrijf zonnepanelen, ben je zeker van een juiste benadering en uitvoering van de opdracht. Zo maken wij gebruik van professioneel schoonmaakmateriaal en kijken wij de panelen grondig na op schade of defecten. Daarnaast loopt u zelf geen risico om tijdens de activiteit letsel op te lopen, zoals het vallen van het dak. Ook het risico dat de zonnepanelen beschadigd worden vervalt bij het inhuren van Van Driel Schilders & Afwerkingsbedrijf. Na de schoonmaak van uw zonnepanelen borstelen we deze nog na. Dit gebeurd met een speciale borstel en verwijderd het achtergebleven mos of ander vuil.

 

Rendement

Wij zorgen ervoor dat uw zonnepanelen er weer als nieuw uit komen te zien. Uw zonnepanelen zullen bij regelmatige schoonmaak 3 tot 5% meer energie opwekken. Daarnaast ziet een goed verzorgd dak met zonnepanelen er natuurlijk veel beter uit. Het laten schoonmaken van uw zonnepanelen door een schoonmaakbedrijf zonnepanelen is dus een uitstekende keuze. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan of vraag eerst advies aan via onze contact-pagina.